Феновете на нашите Левски и ЦСКА винаги са имали симпатии към римските си „колеги“. По цветови признак левскарите се отъждествяват с Лацио, а „армейците“ с Рома. И четирите отбора са столични, и четирите отбора имат сериозна подкрепа от фенската маса. Често явление е присъствието на „сини“ и „червени“ запалянковци от София на „синьо“-“червените“ дербита във Вечния град.

Сега обаче идва ред на „братоубийствените войни“. „Сини“ срещу „сини“, червени“ срещу „червени“. От тази българо-италианска компания в момента се откроява един член – ЦСКА. Само в лагера на лидера в нашето първенство всичко цъфти в розови нюанси, а птичките в Борисовата градина пеят сладки песни във възхвала на Любо Пенев и ко. В момента останалите три представителя на двете столици са приличат като... три капки вода. Левски, Рома и Лацио са раздирани от вътрешни конфликти, представят се слабо и феновете им недоволстват.

Риба се лови най-добре в мътна вода и в тази обстановка има шансове за нашите. Независимо от априори безспорното превъзходство в качеството на италианците. Краят на всяка положителна или отрицателна серия идва внезапно и неочаквано. Това е доказано от практиката. Затова поне частичен успех на Левски над Лацио на „Герена“ съвсем не е лишен от логика.

Същевременно и ЦСКА може да се възползва от проблемите на римските „вълци“, чиито тревоги сега са насочени повече към „калчото“, отколкото към Лига Европа. В този ред на мисли и „червените“ от София не бива да бъдат отписвани, независимо че гостуват на Стадио „Олимпико“. За добрата възможност за български изненади в този момент ни съобщават и футболните познавачи от Ботуша. Точно сега „вълците“ и „орлите“ не са толкова хищни. Нека ги хванем в капан!