Завиден фейрплей демонстрираха феновете на Лацио, дошли да викат за римляните на стадион Георги Аспарухов в двубоя срещу Левски. При резултат 0:4 за орлите, гостуващите тифози се опитаха да окуражат и българския състав с мощни скандирания „Левски, Левски, Левски...”.

Причина за подкрепата на привържениците от Рим към тима от Герена са добрите отношения между двета агитки. Често фенове на сините са на трибуните на Олимпико, когато е сблъска с Рома, докато ултраси на бианкочелестите идват в София за дербито между Левски и ЦСКА. Сините от своя страна издигнаха транспарант в памет на убития преди време от полицай фен Габриеле Сандри.



За срещата от Лига Европа от Италия бяха дошли около 150 фенове, основата от които - от придобилата световна известност групировка IRRIDUCIBILI. В края на двубоя привържениците на Левски изпратиха с аплодисменти, гостите, които на няколко пъти стабилно викнаха и за сините от София.

Двете агитки бяха обединени и от друго - отношението им към клубните президенти. Лациалите цял мач обсипваха с ругатни боса Клаудио Лотито, който бе ложите, като и очертаващият се разгромен резултат не омилостиви тифозите. Феновете на Левски също показаха негативно отношение към Тодор Батков, особено в периода от началото на второто полувреме до 86-ата минута, когато адвокатът си тръгна от стадиона. За кратко в Сектор А дори се появи плакат, изобразяващ Батков като Буратино.

Видео със скандиранията на римските тифози в полза на Левски можете да видите тук.