Месец и половина след триумфа на "Уембли", където националният отбор на Италия спечели европейската титла, днес играчите на Роберто Манчини се събраха на базата си в Коверчано, за да възобновят участието си в квалификациите за световното първенство.

Италианците ще играят на 2-и септември във Флоренция срещу България (начало 21.45 часа), срещу Швейцария (Базел, Санкт Якоб Парк на 5 септември в 21.45 ч.), и срещу Литва (Реджо Емилия, Стадио дел Триколоре, 8 септември в 21.45 ч.).

Днес в ранния след обяд към групата трябва да се присъединят футболистите, които снощи взеха участие в мача Салернитана- Рома, както и тези от Реймс- Пари Сен Жермен.

Един футболист е освободен от лагера на Адзурите и това е бранителят на Лацио Мануел Ладзари. Той е получил мускулна контузия по време на мача със Специя и няма да бъде използван в трите мача. За момента Манчини не е обявил, че ще вика нов човек на неговото място, което е логично предвид оставащите 10 защитника в групата.

Предвид усложнвяващата се ситуация с новия щам на коронавируса, Италианската федерация по футбол (FIGC) взе решение да закрие всички тренировки за медиите. Достъпът до пресконференцията е ограничен до малък брой журналисти със задължение за дистанциране и маски на лицата. Присъствието на оператори и фотографи не се предвижда, а снимките и видеото са ангажимент на федерацията, която ще ги направи със свои ресурси и ще ги предостави на заинтересованите медии.