Витес и Лацио изиграха един от най-интересните двубои от първия кръг на груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" надделяха с 3:2 като гости в Холандия в мач, който предложи изключителна интрига и обрати. 

Домакините поведоха чрез Тим Матавж преди почивката, но малко след нея Марко Пароло изравни. Витес обаче стигна пак до преднина с гол на Брайън Линсен, но минутите до края бяха за римляните, които сътвориха пълен обрат чрез Чиро Имобиле и Алесандро Мурджа. 

Мачът започна равностойно, като първият шанс беше за гостите. Още в 7-та минута Фелипе Кайседо можеше да открие, но ударът му мина встрани от вратата. Последваха още равностойни минути, като холандците се възползваха от първата си истинска възможност в двубоя. 

Това се случи в 33-та минута, когато словенският национал Тим Матавж засече от наказателното поле страхотно центриране и този завършек беше неспасяем за вратаря на гостите - 1:0 в полза на Витес. 

Този резултат се запази и до почивката, а след нея дойде и трилърът. Първо в 51-та минута Марко Пароло изравни с хубав изстрел от границата на наказателното поле, но развръзката тепърва предстоеше. 

Първо в 56-та минута удар на Томас Брунс от Витес срещна гредата. Но в следващата атака домакините дръпнаха пак в резултата. Това стана след пробив на Милот Рашица, който проби по фланга и центрира успоредно на голлинията за Брайън Линсен във вратарското поле и той на празна врата се разписа за 2:1. 

След това предстояха минутите на Лацио. В 67-та минута Фелипе Кайседо с пета намери Чиро Имобиле в наказателното поле и таранът с мощен удар опъна мрежата за 2:2. Това даде криле на римляните в търсене и на крайния успех. 

И те стигнаха до него точно четвърт час преди края. Тогава Чиро Имобиле със силно подаване потърси Алесандро Мурджа, топката рикошира в тялото на защитник на Витес и стигна до адресата си, който си извоюва позиция и стреля мощно в мрежата за 3:2. 

При този резултат дойде и краят на мача, но той не изкачи Лацио на първото място. Причината е, че в другия мач от групата Ница смаза белгийския Зулте-Варегем с 5:1 и излезе начело. 

Още преди почивката на този мач всичко беше ясно. Алесан Плеа вкара два бързи гола в 16-та и 20-та минути, а защитникът Данте оформи класиката в 28-та. При този резултат дойде и почивката. 

Веднага след нея Аарън Лея намали за Зулте-Варегем, но това беше всичко хубаво за този отбор в мача. Марио Балотели асистира на Алан Сен-Максемен в 69-та минута за 4:1, а самият той пет по-късно оформи крайното 5:1 и Ница се поздрави с повече от заслужени три точки.