В Барселона най-накрая успяха да решат един от значимите проблеми, който бе на дневен ред от края на януари до сега – бъдещето на треньорския пост. Както е известно, Шави Ернандес реши да остане начело на отбора и през следващата кампания. Въпреки това, пред ръководството стоят още множество важни решения.

Според каталунските медии, лошото финансово състояние на клуба за поредно лято ще доведе до проблеми с подбора на играчи, а ръководителите на „Камп Ноу“ вероятно ще се наложи да продадат поне един от основните си играчи, за да имат по-голяма свобода през трансферния период.

Интересно е, че в последно време все по-често се споменава името на Роберт Левандовски като един от играчите, с когото обмислят да се разделят. 35-годишният поляк е в третата година от своя договор, която ще му донесе достигането на неговата максимална заплата от 32 милиона евро бруто (16 милиона нето). Той има още един сезон по договора си, което би могло да спести около 74 милиона евро на каталунците през следващите две години, ако се стигне до раздяла. Левандовски имаше успешен дебютен сезон с Барселона, реализирайки 23 гола в Ла Лига, но през този сезон показва известни колебания и периоди без голове, въпреки че все още има добри показатели – 13 гола и 8 асистенции в 29 мача.

Друг потенциален проблем може да се окаже и категоричното нежелание на Левандовски да напусне „Камп Ноу“, въпреки че се говори за сериозен интерес към него от Саудитска Арабия, където биха могли дори да удвоят настоящата му заплата. От клуба може да се наложи да се разделят с него и поради неговата възраст – през август той ще навърши 36 години. Това би освободило средства и би дало възможност за запазване на по-младите Френки де Йонг и Роналд Араухо, които също са сред потенциалните кандидати за продажба при добри оферти.