Аржентинската мегазвезда Лионел Меси се завръща в стартовите 11 на Интер Маями, след като от клуба съобщиха, че травмата му в бедрото е отшумяла. Тази нощ отборът от Маями посреща на своя стадион Колорадо Рапидс от първенството на Мейджър-лигата.

"Той се връща!", написаха в страниците си в социалните мрежи от Интер Маями. Меси пропусна иначе последните четири мача на отбора, в това число и поражението с 1:2 от мексиканския Монтерей в Шампионската лига на Зона КОНКАКАФ. Това беше първи четвъртфинал в турнира, а Интер (Маями) водеше с 1:0, за да допусне обрат след това. Мачът завърши с разправии на висок тон в зоната около изхода към тунела и в самия път към съблекалните, а Меси се включи в крясъците. Червен картон на техен играч също провокира нервите на американците.

"Знаем какво представляват тези континентални мачове. Те се играят с висок интензитет. Но истината е, че най-важното нещо се случи на терена. Играхме срещу страхотен съперник. Да, за съжаление, когато останахме с 10 играчи, не запазихме резултата. Но сега трябва да отидем в Мексико и да отговорим по най-добрия начин, за да продължим", заяви помощник-треньорът на Интер (Маями) Хави Моралес. По отношение на Меси, той каза: "Лео увеличава натоварванията и от ден на ден е все по-близо до най-добрата си форма".

Също така днес стана ясно, че мексиканския тим Монтерей е подал жалба заради инцидентите. Не е ясно какви могат да бъдат последствията за Интер (Маями). Иначе реваншът е в сряда, а Меси би могъл да бъде на разположение предвид факта, че ще бъде в състава в събота. Той не е играл от 13-и март, а освен това не взе участие и в двата мача на националния тим със Салвадор и Коста Рика. / БТА