Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес отрече в понеделник да е получавал пари по "нерегламентиран" начин по време на изслушването си заради разследването за корупция около договорите, които са подписвани от него през мандата му - от 2018 до 2023, съобщи АФП.

"Това, което поддържам и ще поддържам винаги е, че съм убеден, че справедливостта ще възтържествува. Никога не е имало нередни пари, никога не е имало нередни предложения", каза Рубиалес на журналистите, присъстващи в съда на Махадаонда, в близост до Мадрид.

Бившият президент говори имаше предвид и договорите, сключени за преместването на Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия и реконструкцията на Олимпийския стадион в Севиля.

Рубиалес вече е застрашен от две години и половина затвор за сексуалната агресия върху световната шампионка Хени Ермосо при награждаването след финала на Световното първенство през 2023, но е убеден, че е "отговорил на всички въпроси" през съдията.

Бившият ръководител, който бе задържан за кратко на летището в Мадрид от общинската полиция на 3 април при завръщането си от Доминиканската република, е обвинен в пране на пари, търговия с влияние, административни нарушения и принадлежност към престъпна организация, като за същото е обвиняем и наследникът му във федерацията Педро Роча.

Тази афера накара испанското правителство да наложи контрол на федерацията "в интерес на страната", която е домакин на Световното първенство през 2030, заедно с Португалия и Мароко.

Рубиалес, който оцени като "много добро" управлението си между 2018 и 2023, трябва да се явява всеки месец пред правосъдието и да иска разрешение от съда, ако пътува извън Испания.