Петкратният носител на „Златната топка“ - Кристиано Роналдо, може да бъде наказан сериозно заради случилото се в понеделник вечер при загубата на неговия Ал Насър срещу Ал Хилал с 1:2 от турнира за Суперкупата на Саудитска Арабия. Португалецът получи директен червен картон в 86-ата минута, след това реагира доста бурно срещу решението на съдията, а при напускането си на терена провокира и феновете с иронични жестове по адрес на арбитъра.

Изглежда, че нападателят беше изнервен, че тимът му губеше в резултата с 0:2. Така той се сдърпа с футболист на противника край тъчлинията, който му попречи бързо да вкара топката обратно в игра. Последва замахване на Роналдо и поне един удар с лакът.

След като съдията му показа червен картон, Кристиано размаха юмрук, но не стана ясно дали искаше да посегне на арбитъра, или се готвеше да удари топката в земята.

При излизането от игрището пък португалецът ръкопляскаше иронично по адрес рефера и призова и феновете да направят това.

Припомняме, че това е втора подобна издънка на Роналдо. През февруари той се ядоса на скандирания „Меси, Меси!“ и оптрави неприличен жест към трибуните. Тогава той беше наказан за само един мач, макар по правилник санкцията да трябваше да бъде от две срещи.