Стилиян Петров отново ще изведе Селтик с капитанската лента. Това ще стане през ноември, когато се провежда традиционният турнир Скотиш Мастърс. В него ще участват легендите на четири шотландски тима - Селтик, Рейнджърс, Абърдийн и Дънди Юнайтед.

Надпреварата се провежда от 2000-а насам, а домакин тази година ще бъде Абърдийн. Капитан на отбора ще бъде Ръсел Андерсън. Рейнджърс ще бъде предвождан от Бари Фергюсън, а Дънди Юнайтед - от Уилоу Флъд.

"Нямам търпение да се видя с моите бивши съотборници и да играя в този турнир. Смятам, че ще донесем много радост на феновете си", коментира Стенли, който беше част от Селтик в периода 1999-2006. С "детелините" той спечели четири пъти шампионската титла на страната, а през сезон 2002/03 игра финал в турнира за Купата на УЕФА.

Отборите в Скотиш Мастърс са съставени от по осем футболисти - шест от тях са на терена, а двама сред резервите. Форматът е всеки срещу всеки в две полувремена от по 16 минути. Първите два тима играят един срещу друг на финал.