Старши треньорът на Ал Насър - Луис Кастро, коментира червения картон за Кристиано Роналдо, който остави отбора му с човек по-малко при загубата от Ал Хилал с 1:2 в полуфинала за Суперкупата на Саудитска Арабия.

Португалецът бе изгонен в 86-ата минута, когато влезе в съприкосновение с противников футболист, избута го, а след това му посегна и го удари и с лакът. Според Кастро обаче удар не е имало, а футболистът на Ал Хилал е изиграл театър.

„Той се възползва от контакта с Кристиано и се оплака от удар в лицето. Видях повторението и нямаше докосване на лицето на играча. Съдията даде червен картон, като според мен той бе в следствие на театралното поведение на съперника“, каза Кастро цитиран от медиите в Саудитска Арабия.

Любопитното е, че след червения картон Роналдо замахна с юмрук и срещу съдията на срещата, който бе местен рефер, независимо, че в Саудитска Арабия често викат съдии от чужбина. Арбитърът обаче не видя това действие на португалеца, защото бе с гръб към него, но няма да е изненада петкратният носител на „Златната топка“ да бъде наказан допълнително. Това бе първи червен картон за Роналдо по време на престоя му в Ал Насър.