Селекционерът на националния тим на Германия по футбол Юлиан Нагелсман има възможност да излъчи по-голям отбор за предстоящото Европейско първенство, но все още не е ясно дали той ще се възползва от тази опция, съобщи ДПА.

Организаторите от УЕФА не изключиха възможността в понеделник на увеличат състава на отборите от 23 на 26 футболисти, като обявиха, че окончателното решение ще бъде съобщено съвсем скоро.

"Позитивните разговори изразяват различни гледни точки сред треньорите. УЕФА взима предвид различните мнения и гледни точки и ще вземе крайно решение следващите седмици", се казва в изявление на европейската централа след среща на представителите на 24-е отбора в германския град Дюселдорф.

Нагелсман нарече това гъвкаво решение компромис. "Това е отворен въпрос. Може да се приеме, че максималния брой е 26, а всеки да прецени дали да вземе по-малко", коментира треньорът. Той е почитател на по-малката група, за да няма твърде много разочаровани футболисти. "Аз съм за 23, но мога да разбера и всички аргументи за 26", коментира 36-годишният Нагелсман.
Селекционерът на Швейцария Мурат Якин също изрази подобни чувства в Дюселдорф. Треньорът на Австрия Ралф Рангник също одобри гъвкавото решение. /БТА