Тази неделя се разиграха странни сцени в Турция, след като Галатасарай спечели Суперкупата на страната след игра само една минута футбол.

Всички на трибуните очакваха шоу между големите съперници, което обаче не се състои. Срещата първоначално трябваше да се играе през декември, но беше пренасрочен за днес. Само че мач не се състоя, а от ръководството на Фенербахче предварително бяха помолили феновете си да не пътуват до Шанлъурфа за Суперкупата, като на трибуните имаше само фенове на Галатасарай. 

Фенербахче излезе със своя отбор до 19 години, а когато Мауро Икарди отбеляза попадение за Галатасарай след само минута игра, а младите футболисти на  „фенерите“ изобщо не играха с топката и след това напуснаха терена. След това футболистите на Галатасарай си спретнаха двустранна игра, за да зарадват своите фенове, след като Суперкупата им бе присъдена служебно, а един от треньорите на „Чим Бом“ се превъплъти в съдия на импровизираната приятелска среща.

Причината за това действие от страна на Фенербахче бе в знак на протест срещу турската ФА и тяхното отношение към насилието от страна на феновете, което избухна именно на мач на „фенерите“ срещу Трабзонспор миналия месец, при което привърженици на отбора от Трабзон нахлуха на терена и нападнаха играчи на двата отбора. Трабзонспор получи наказание да играе шест мача без привърженици, но тя беше намалена на четири след обжалване, нещо, за което от Фенербахче не бяха никак съгласни.

Освен това от федерацията не се съобразиха и с исканията на “фенерите” мачът за Суперкупата да се играе на друга дата и да се свири от чуждестранен съдия. Това накара Фенербахче да бойкотира мача, а имаше опасност клубът дори да напусне първенството.