Вратарят на Лацио - Иван Проведел е отклонил повиквателна от националния отбор на Русия. 29-годишният футболист е роден в Италия, но майка му е рускиня, а от "Сборная" са го следили дълго време и в крайна сметка са решили да се опитат да го привлекат в редиците си, но са получили категоричен отказ.
 
Стражът на римските "орли" нашумя през миналия месец, когато в Шампионската лига осигури точка на столичани при домакинството на Атлетико Мадрид. Тогава той отбеляза с глава в последната минута на продължнеието, като това е втори гол в кариерата му.
 
Проведел има повиквателни за националния тим на Италия, но така и няма официален мач за "адзурите" и надеждата на руснаците е била свързана с това.
 
"Следим развитието на Ваня, но той отказа да разговаря с нас и беше категоричен, че не иска да общува с никого от Русия", каза треньорът на вратарите на националния тим - Виталий Кафанов.
 
Руснаците бяха изхвърлени от всички състезания под егидата на УЕФА и ФИФА след началото на войната с Украйна и играят единствени приятелски мачове. Сега им предстоят такива с Камерун и Кения, след като по-рано тази година се изправиха срещу Катар, Ирак и Иран. Миналата година пък играха срещу Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан.