Лацио най-после сложи край на черната серия от началото на сезона. След двете поражения на старта "орлите" взеха накрая скалпа на новаците Фрозиноне на "Олимпико" с измъченото 1:0 и взеха първите си точки. 

Героят за римляните беше Луис Алберто, който наниза единственото попадение в началото на втората част. Това беше най-малкото, с което гостите се отърваха в този мач, но все пак за Лацио важен е крайният успех. 

Още в 6-та минута столичани стигнаха до попадение, което обаче беше отменено с VAR заради засада. Последваха още много положения преди почивката в полза на домакините, но никое от тях не се превърна в гол. 

Луис Алберто можеше и по-рано да се разпише, но ударът му срещна лявата греда. Това се случи в 18-та минута, а малко след това негов удар мина само на сантиметри от същия този дирек. 

Сергей Милинкович-Савич и Чиро Имобиле пропиляха страхотни ситуации в следващите минути, като топката профучаваше на сантиметри от гредите. Сърбинът пропусна по същия страхотен начин и в самия край на първата част и така почивката дойде при 0:0. 

Но малко след подновяването на играта Лацио откри резултата. В 49-та минута се стигна до невероятно разбъркване пред вратата на Фрозиноне, като поне четири удара бяха избити от защитниците, преди да се стигне до удар на Луис Алберто от около 9-10 метра и той се оказа неспасяем за вратаря. 

В крайна сметка това се оказа всичко в този мач и повече попадения нямаше. Така Лацио най-после взе първи три точки и се отлепи от дъното на таблицата. Но пък запрати там именно Фрозиноне. Новаците са там с една точка, докато римляните са вече с 3 и над чертата. 

Резултати от всички неделни мачове в Серия А:

Фиорентина - Удинезе 1:0

Аталанта - Каляри 0:1

Киево - Емполи 0:0

Лацио - Фрозиноне 1:0

Сампдория - Наполи 3:0

Сасуоло - Дженоа 5:3