Монако официално се подсили с вече бившия футболист на Лацио Кейта Балде. С тази новина се похвалиха монегаските на официалния си сайт.

Договорът на 22-годишния нападател е за срок от 5 години. Според информация на Sky Italia Монако ще плати сумата от 30 милиона евро плюс допълнителни бонуси на Лацио за Балде.

Монако се уреди с още едно ново попълнение

Сериозен интерес към играча на Лацио проявяваха отборите на Ювентус, Интер, Милан и Наполи, но Монако успя да ги изпревари за неговия подпис. Преди няколко дни Лацио отхвърли оферта от 15 милиона евро от Ювентус за Кейта, която очевидно се е оказала крайно недостатъчна.

Като малък Балде се е подвизавал в школата на Барселона. През 2011 година потегли в посока Лацио, където в началото играеше в юношеските формации на клуба.  Нападателят направи своя официален дебют за първия състав на Лацио на 15 септември 2013 година. От тогава е записал на сметката си общо 31 гола в 135 мача с фланелката на „римските орли”.

Йоветич взе номера на Мбапе в Монако

„Щастлив съм, че станах част от Монако – клуб с такава велика история. Радвам се, че съм тук и нямам търпение да започна да играя. Много играчи и мои приятели са ми казвали чудесни неща за този клуб, за духа на отбора. Когато получиш възможността да дойдеш тук, я приемаш без да се замислиш. Това е идеалният проект за мен”, каза Балде пред официалния сайт на монегаските.