Спортният директор на Байерн Мюнхен Макс Еберл коментира евентуални трансфери на Флориан Виртц и Джонатан Та от Байер Леверкузен. Той на практика потвърди информациите от последните седмици, че баварците ще се опитат да се подсилят с Виртц, когато той е на пазара. Очаква се това да се случи през лятото на 2025 година, когато офанзивният халф планира да напусне "аспирините". 

"Миналото лято с трансфера на Хари Кейн, Байерн показа, че е в състояние да харчи много пари, но не всяка година. Когато играч от такъв калибър, като Флориан Виртц или Хари Кейн, е на разположение и е на пазара, тогава трябва да вземем предвид това, но също така самият футболист може да откаже подобен ход", коментира Еберл пред BILD SPORT. 

Очаква се операцията по евентуален трансфер на Флориан Виртц да бъде около 100 млн. евро. 

"Отговорът може да е скучен за вас, но не мога да кажа много. Обмисляме възможностите си. Имаме четирима страхотни централни защитници и играем изключително важен мач срещу Реал Мадрид. С новия треньор се надяваме да открием футболисти, които искат да играят при нас", заяви Еберл относно Та.

Байерн проявява сериозен интерес към централния защитник и иска да се подсили с него това лято. Трансферната сума на Та е около 20 млн. евро. Той има договор с Леверкузен за още една година.