Отборът на Наполи записа категорична победа с 4:1 над Лацио и се завърна на върха в класирането на Серия А за сметка на Ювентус. Играта на котка и мишка между двата тима продължава като разликата между тях остава само една точка. В петък „старата госпожа“ надви Фиорентина с 2:0, но водачеството им продължи по-малко от 24 часа, след като Наполи не допусна изненада срещу Лацио на „Сан Пауло“.

Лацио не бе побеждавал тима на Наполи от май 2015 година, когато столичани се наложиха с 4:2 и предрешиха борбата за местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Оттогава насам обаче, последваха четири загуби за „римските орли“ и едно равенство, при които те допуснаха цели 15 гола и вкараха само две попадения.

Мачът днес започна отлично за гостите, които успяха да излязат напред в резултата още при първата си по-сериозна опасност пред вратата на Наполи.

След атака отдясно в 4-ата минута, Чиро Имобиле центрира добре в наказателното поле, където Де Врай се пребори с двама бранители на домакините и насочи топката във вратата за 1:0. Де Врай откри резултата и в първия мач между двата тима през сезона на „Олимпико“, когато Наполи обърна и се наложи с 4:1.

Изравнителният гол за Наполи дойде малко преди почивката. Жоржиньо намери с отличен пас Кайехон, който се измъкна страхотно от опита за изкуствена засада от страна на гостите, и останал сам срещу вратаря, с лекота реализира за 1:1.

През второто полувреме Наполи показа, че няма никакво намерение да губи ценни точки в борбата си за титлата с Ювентус и буквално отказа своя противник от каквото и да е било.

Вторите 45 минути не започнаха по най-добрия начин за Лацио. След поредица от атаки към вратата на гостите, бразилецът Уолъс си реализира нелеп автогол, с който Наполи поведе в резултата.

Като че ли именно това попадение в мача пречупи надеждите на гостите за нещо повече. Само две минути след автогол на бразилеца, Наполи вкара и трети гол. Този път точен бе Марио Руи.

Точка на спора сложи Драй Мертенс в 73-ата минута след отлична игра и комбинация с Пьотр Желински.