Сериозно недоволство сред ръководствата на клубовете, играчи и треньори предизвика решението на правителството на Италия да удължи забраната за тренировки до 18 май. В същото време индивидуалният спорт в парковете ще бъде разрешен от 4 май. Според президента на Лацио Клаудио Лотито това решение е противоречиво и нелогично.

"Значи Чиро Имобиле и Един Джеко ще могат да тичат в парка, а Лоренцо Инсиние на плажа, но не и в базата на клубовете си. Наясно сме, че вирусът няма да изчезне бързо и затова трябва да се научим да живеем с него. Футболът е социален феномен и ако не бъде подновен, това ще нанесе щети на стотици милиони. Да оставим настрана позицията на Лацио в класирането, аз винаги съм се обявявал за това да се предпази футболът, феновете и цялата индустрия от непоправими щети", казва Лотито.

Думите му не са изолирани. Подобно мнение изразиха и от Рома, където също не приемат забраната за още две седмици. От италианската асоциация на играчите нарекоха забраната "дискриминационна и нелогична".

"Не разбираме с какво тренировката в специална и затворена за външен достъп база е по-опасна от такава на публично място", пишат от асоциацията.