Наполи стартира с успех новия сезон в Серия „А”, побеждавайки като гост Лацио с 2:1, след като осъществи пълен обрат. Чиро Имобиле откри резултата за римляните в 25-ата минута, но в добавеното време на първата част Аркадиуш Милик изравни резултата. Лоренцо Инсиьне в 59-ата вкара победният гол за неаполитанците, които се измъкнаха от „ада”, създаден от феновете на „римските вълци” на „Олимпико”.

Мачът бе дебют на Карло Анчелоти в Серия "А", ръководейки Наполи, а срещата започна с минути мълчание в памет на загиналите в Генуа.

Чиро Имобиле даде аванс в 25-ата минута, след като бе намерен зад трима бранители на Наполи. Италианският нападател финтира тримата по прелестен начин с пета и се освободи, за да нанесе удар, който бе неспасяем за вратаря Орестис Карнезис.

Напол започна да създава натиск, който в даден момент доведе до гол. Хосе Кайехон получи на аутлинията и върна към Милик, който отблизо не пропусна да накаже Стракоша и да изравни – 1:1.

В 59-ата минута Инсинье прати гостуващите фенове с екстаз, след като засече продължена топка от Алан и направи безпомощен стража на Лацио.

До края на срещата двата отбора си размениха опасности, като в 91-ата минута Франческо Ачерби нацелия лявата греда на Наполи, а секунди по-късно Милик стреля с глава, но над гредата на Лацио.