Аталанта продължава да измуява с прекрасните си игри в Серия А. Тимът от Бергамо е на път да си осигури участие в Шампионската лига следващия сезон след поредната си внушителна победа над силен съперник. 

"Бергамаските" надделяха с 3:1 в гостуването си на един от преките конкуренти за Топ 7 Лацио, при това на "Олимпико" в Рим. Гостите стигнаха до този успех след пълен обрат, осъществен след почивката на напечения сблъсък. 

Марко Пароло откри за "орлите" рано-рано, но Дуван Сапата, Тимоти Кастан и Берат Джимсити обърнаха развоя в полза на гостите и така ги утвърдиха в четворката на класирането само три кръга преди края на сезона в Италия. 

А началото на мача не предвещаваше такава развръзка. Още в първата си опасна атака Лацио поведе, след като Фелипе Кайседо с перфектен пас изведе Марко Пароло сам срещу вратаря на Аталанта, а той го преодоля с хубав удар в долния десен ъгъл за 1:0. 

Четвърт час след началото на мача Чиро Имобиле можеше да отбележи и втори гол, но от прекрасна позиция не успя да преодолее стража на съперника и статуквото се запази. Постепенно гостите поеха инициативата и на свой ред стигнаха до изгодна ситуация в 18-та минута, но тогава Дуван Сапата не можа да се разпише. 

Но колумбиецът се реваншира само четири минути по-късно. Тогава Ремо Фрьолер го изведе с невероятен пас сам срещу Томас Стракоша и южноамериканецът беше безпощаден с изпълнението си в долния ляв ъгъл за 1:1. 

До почивката и двата тима имаха множество интересни ситуации, но така и не успяха да ги оползотворят. Почивката дойде при 1:1, но след нея инициативата беше изцяло на страната на Аталанта, който изкова победата. 

Йосип Иличич веднага след почивката можеше да даде аванс на гостите, но Стракоша го спря. Алехандро Гомес и Сапата отново не бяха точни за тях, но в 58-та минута обратът стана факт. Тогава грешка в защитата на Лацио позволи на Алехандро Гомес да нахлуе в наказателното поле и да пусне пас на далечната греда за непокрития Тимоти Кастан, който с прецизен удар направи 2:1. 

"Бергамаските" продължиха да играят по-умно, имаха инициативата и макар да нямаха чисти положения, не си личеше как ще изпуснат успеха. И за да подковат окончателно, реализираха и трето попадение. Това се случи в 76-та минута, когато Гомес центрира от корнер, Берат Джимсити надскочи защитата и с глава от вратарското поле направи 3:1. 

До края на мача не се случи нищо интересно и така трите точки заминаха за Бергамо. С тях в актива Аталанта има вече 62 точки, с четири повече от петия Рома, който още има да изиграе мача си от кръга срещу Дженоа. Лацио е едва осми с 55 точки. 

Резултати от ранните неделни мачове в Италия: 

Емполи - Фиорентина 1:0

Лацио - Аталанта 1:3

Парма - Сампдория 3:3

Сасуоло - Фрозиноне 2:2