Аталанта разби Лацио на „Олимпико“ с 4:1 в отложен мач от първия кръг на Серия А. През първото полувреме „бергамаските“ имаха аванс от три гола дело на Робин Госенс, Ханс Хатебур и Алехандро Гомес. В началото на втората част Филипе Кайседо върна едно попадение, но минути по-късно Папу Гомес с втория си гол в мача оформи крайния резултат.

Гостите стартираха отлично. Робин Госенс се оказа на правилното място в точния момент, след като отбраната на „римските орли“ не се справи с центриране в наказателното поле и халфът на Аталанта отблизо даде аванс на тима си.

„Бергамаските“ не намалиха оборотите и в 32-ата минута се стигна до втори гол във вратата на Томаш Стракоша. След ново центриране в наказателното поле, Ханс Хатебур засече красиво от въздуха за 2:0.

В 41-ата минута бе ред и на Алехандро Гомес да запише името си сред голмайсторите. Капитанът на Аталанта овладя отбита топка и навлезе в наказателното поле, след което финтира защитник и с удар в долния десен ъгъл реализира – 3:0.

Лацио стартира агресивно второто полувреме и това даде резултат в 57-ата минута, когато Филипе Кайседо получи в наказателното поле, след което навлезе в малкия пеналт и отблизо намали резултата.

Но радостта за Лацио не траеше дълго. В 61-ата минута Папу Гомес получи в наказателното поле. Капитанът нагласи топката на левия си крак и с красив удар в средата на вратата реализира.

До края на двубоя не бяха отбелязани още попадения и Аталанта продължава със 100%-ва успеваемост от началото на сезона – две победи от два мача.