Отборът на Лацио не успя да победи като гост Беневенто, като двубоят от 12-ия кръг на италианската Серия А завърши при резултат 1:1. Срещата ще се запомни с факта, че начело на двата тима бяха братята Симоне и Филипо Индзаги. Това обаче не беше тяхната първа среща. През 2018-а Лацио на Симоне победи с 2:0 водения от Пипо Болоня. Чиро Имабиле в 25-ата и Паскуале Считарела бяха голмайсторите тази вечер за двата отбора.

Беневенто можеше да поведе в резултата още в първата си атака, но вратарят на столичани Хосе Рейна спаси удар с глава на Джанлука Лападула, а после попречи и на Камил Глик да направи добавка.

В 25-ата минута Сергей Милинкович-Савич центрира, а Чиро Имобиле по чудесенначин отклони топката от въздуха и я прати в мрежата на домакините за 0:1.

Беневенто обаче бе близо до изравняването,но с пропуск се отчете отново Лападаула.

Малко след това обаче Глик предотврати сигурен гол на Луис Алберто. Имобиле пък имаше шанс за втори гол, но изстрелът му с глава не бе точен.

В самия край на полувремето се стигна до корнер за домакините и кратко разбъркване, при което топката попадна на левия крак на Паскуале Счиатарела и той не сгреши - 1:1.

След почивката „орлите“ имаха претенции за дузпа, но такава нямаше, защото Анхел Кореа изрита топката в ръката на Гаетано Летиция от съвсем близко разстояние.

Малко след това Милинкович-Савич стреля неточно от малък ъгъл, а в последните минути Рейна спаси Лацио след опасна контра на Беневенто, при която Яго Фалке изведе Джузепе Ди Серио.

В самия край на мача голмайсторът Счиатарела изрита Кореа и получи директен червен картон, но Бенвенто успя да удържа точката.

По този начин „вещиците“ заемат 13-о място в класирането с актив от 12 пункта. Лацио е на 8-а позиция и с 18 точки и отрицателна голова разлика.