Болоня победи Лацио с 2:0 в мач от 24-ия кръг на Серия А. Българският национал Валентин Антов отново не получи шанс от Синиша Михайлович и изгледа двубоя от пейката. Домакините успяха да продължат серията си и тя вече е пет мача, в които не познават поражението.

„Римските орли“ стартираха агресивно двубоя и в 11-ата минута Сергей Милинкович-Савич бе близо до откриването на резултата, но изстрелът му от пряк свободен удар премина на сантиметри от десния страничен стълб.

В 16-ата минута гостите получиха дузпа за нарушение на Николас Домингес. Зад топката застана Чиро Имобиле, но голмайсторът на Лацио бе спрян от Лукаш Скорупски.

Две по-късно Болоня откри резултата. Инрахима Мбайе се озова на отлична стрелкова позиция и с удар в десния ъгъл реализира във вратата на Пепе Рейна.

Домакините имаха добра възможност да удвоят преднината си в края на първото полувреме, но вратарят на гостите се намеси решително след удар на Николас Домингес.

В 64-ата минута Болоня реализира ново попадение. Муса Бароу центрира в наказателното поле, където Никола Сансоне с великолепен удар от въздуха вкара за втори път топката в мрежата на Пепе Рейна.

В заключителните минути на двубоя Лацио обсади вратата на домакините, но Сергей Милинкович-Савич и Филипе Кайседо не успяха да намерят целта.

С победата Болоня се изкачи на 11-ата позиция в Серия А с актив от 28 точки, докато Лацио пропусна шанса да се настани в тройката и остана шести с 43.