Торино се наложи с 3:1 при гостуването си на Лацио в Рим в предпоследен мач от 16-я кръг на Серия А.

По този начин "орлите" останаха извън голямата четворка, а Торино се придвижи до осмото място.

"Биковете" са вече със седем поредни мача без загуба, но спечелиха едва три от тях.

Първото полувреме предложи доста интересни моменти, но завърши кошмарно.

Андреа Белоти, Томас Ринкон и Кристиан Молинаро пропуснаха отлични възможности за Торино, а Чиро Имобиле разбира се движеше атаката на Лацио.

Все пак до края на полувремето резултатът се запази 0:0, а преди почивката настанаха и неприятните мигове.

Лацио имаше и основателни претенции за игра с ръка когато Фалке игра с ръка след удар на Имобиле. Нападателят на Лацио направи невероятен пропуск веднага след това, след което загуби самообладание и нацели с глава Бурдисо умишлено.

В този момент вече играта бе спряна, а Имобиле бе изгонен, след като арбитърът изгледа видео повторението на ситуацията.

Не стана ясно защо обаче реферът не изгледа и спорното положение за дузпата, за която също ясно се видя, че я има.

Още в началото на второто полувреме Лукас Лейва даде да се разбере, че и с 10 души Лацио ще търси успеха. Милинкович-Савич също имаше добра възможност в 52-та минута.

Вместо това обаче, първата по-сериозна атака за Торино даде резултат. В 54-та минута Алекд Беренгер мина между двама защитници, първо не успя да провре топката, но вторият опит бе успешен, стреля мощно от 7-8 метра по диагонала и успя да реализира.

Точно 10 минути по-късно Томас Ринкон напредна, стигна до дъгата пред пеналта на Лацио и оттам с хубав техничен удар с левия крак направи 0:2.

В 69-та минута Луис Алберто върна едно попадение също след самостоятелна акция и далечен удар.

Разликата от два гола обаче се запази, след като в 73-та Симоне Едера пак от дъгата стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Лацио за 3:1 в полза на Торино.

Лацио нямаше сили да търси още начини да доближи противника и заключителните десетина минути бяха протоколни.