Отборите на Фиорентина и Лацио изиграха уникален мач в междинния кръг на Серия А. На препълнения „Артемио Франки“ двата тима оставиха феновете без дъх в мач със седем гола, куп интересни положения и два директни червени картони. В крайна сметка, след серия обрати на резултата, отборът на Лацио триумфира, печелейки с 4:3.

Мачът започна по възможно най-лошия начин за домакините от Фиорентина. Още в седмата минута „виолетовите“ останаха с човек по-малко, след като вратарят Марко Спортело игра с ръка извън наказателното поле и бе отстранен от игра.

Паритетът що се отнася броя на футболистите на двата тима обаче бързо бе възстановен. Алесандро Муржиа от тима на Лацио действа безразсъдно, спирайки непозволено противников футболист, който се откъсваше сам срещу вратаря.

Домакините поведоха с гол именно от фаула, който Мурджиа извърши пред наказателното поле на Лацио. С изпълнението се нагърби Джордан Верету,  който стреля безпощадно и порази целта за 1:0.

В 31-ата минута Фиорентина стигна до дузпа, след като Луис Фелипе направи опасен шпагат в краката на Кристиано Бираджи. Телевизионните повторения обаче показаха, че наказателният удар е отсъден доста пресилено. В крайна сметка Верету бе точен от бялата точка и покачи на 2:0 с втория си гол в срещата.

Лацио се върна в мача в 39-ата минута чрез Луис Алберто, който прави впечатляващ сезон за лациалите. Испанецът се разписа с прекрасен изстрел от пряк свободен удар. В продължението на първата част Мартин Касерес направи 2:2, след като засече центриране от корнер. Така интригата в мача остана за второто полувреме.

Десет минути след подновяването на играта Джордан Верету оформи своя хеттрик, давайки нова преднина на Фиорентина след самостоятелен рейд.

В 69-ата минута Лацио отново изравни резултата, след като Андерсън стреля точно от близо 25 метра фронтално срещу вратата.

Всичко в този мач бе решено от Луис Алберто, който с втория си гол в 74-ата минута направи 4:3 в полза на Лацио.

Тимът от Рим продължава борбата си за Топ 4 и класиране в Шампионската лига догодина. Фиорентина остава девети.