Фиорентина победи с 2:0 Лацио и вече може да диша по-спокойно три кръга преди края на сезона в Серия "А". Душан Влахович вкара и двата гола за тима от Флоренция, който се изкачи на 13-о място в класирането. Загубата лиши Лацио от шансове да финишира в топ 4. Римските "орли" са 6-и в подреждането, на 5 точки зад Аталанта, Ювентус и Милан. 

Лацио доминираше в притежанието на топката. Хоакин Кореа се озова на добра позиция след отлична атака на "орлите", но Бартломей Драговски спаси. Стефан Раду беше следващият, който пропусна да се разпише. Румънецът засече с глава центриране от корнер, но прати топката в аут. Никола Миленкович пък блокира удар на Чиро Имобиле. 

В 32-ата минута Фиорентина поведе. Гаетано Кастровили пусна хитър пас към Кристиано Бираги, той веднага намери Влахович успоредно на голлинията и сърбинът нямаше как да не отбележи. Това беше гол номер 20 през сезона за Влахович. Той е едва четвъртият чуждестранен футболист на тима от Флоренция с подобно постижение и първият след легендата Габриел Батистута. 

След почивката Лацио взе инициативата. Гостите опитаха много атаки по фланговете, но центриранията им не носеха никаква изненада за защитниците във виолетово. В 60-ата минута централният защитник Херман Песейя пропусна да вкара втори гол за Фиорентина. Малко по-късно Влахович изскочи очи в очи с Пепе Рейна, но испанският ветеран се намеси отлично. 

Лацио така и не намери път към противниковата врата, а в 89-ата минута Влахович реши всичко. 21-годишният таран се пласира перфектно в наказателното поле след центриране от корнер на Ерик Пулгар и с глава не остави шансове на Рейна. В добавеното време Андреас Перейра от гостите получи червен картон.