Отборът на Лацио се поздрави с ключова победа над Милан  2:1 в голямото дерби на 11-тия кръг на Серия А. И двата отбора играха изключително отворен футбол и имаха своите шансове за победата. Головете в мача бяха отбелязани от Чиро Имобиле в 25-та минута и Кжищов Пионтек в 28-а минута. Решителният гол беше дело на Хоаким Корея в 83-та минута. 

Двубоят започна в изключително динамично темпо. Още в 5-та минута се откри хубав шанс за гостите. Сенад Лулич отне топката около средната линия и се втурна напред. Хубав пробви без топка направи Чиро Имобиле и получи топката влвяо от вратата, но ударът му от малък удар беше спасен от Донарума.

Само две минути по-късно Кжищов Пионтек получи шанс да стреля, след грешка на Донарума, но шутът му бешее блокиран в корнер.

В 22-та минута дойде най-сериозният шанс за Лацио до този момент от двубоя.Чиро Имобиле успя да намери известно пространство в наказателното поле и опита изстрел, но мощното му изпълнение разтресе горната греда на вратата на „росонерите".

Само две минути по-късно все пак италианският нападател получи своята награда. Страхотна контратаака на гсотуващия тим, която хвана Милан неподготвен. Мануел Лазари се оказа на чудесна позиция за центриране отдясно и халф-бекът качи топката на главата на Чиро Имобиле, който заби топката зад плонжа на Джанлуиджи Донарума.

Радостта на гостите обаче не продължи дълго. В 28-та минута Лукас Пакета опита извеждащ от около 25 метра към нападателя Пионтек. Полякът не успя да овладее топката добре, но тя се удари в нищо неочакващия Бастош, който си отбеляза автогол за 1:1.

„Росонерите“ продължиха своя натиск и в 37-та минута получиха нов хубав шанс за гол.  След пробив по левия фланк на Тео Ернандес французинът центрира на задната греда, където намери главата на халфа Раде Крунич, чийто удар с глава обаче мина съвсем близо до дясната греда на Стракоша.

В началото на втората част Милан отново натисна в търсене на победен гол. В 54-та минута се откри чудесен шанс именно затова. Току-що влезлият на терена за Милан Рафаел Леао получи чудесен извеждащ пас зад защитата на Лацио, но не успя да поеме достатъчно бързо топката и беше догонен от бранителите на гостите.

Само 4 минути по-късно дойде нов шанс за домакините. След изпълнение на корнер от Чалханоглу Пионтек успя да засече кълбото с глава, но изстрелът му премина над вратата на Стракоша.

Постепенно темпото на терена намаля след извършването на няколко промени. Все пак Лацио стигна до две чудесни положения за втори гол.

Първо, в 76-та минута Мануел Лазари и Марко Паролп направиха добро двойно подаване по десния фланк. Пароло навелзе в наказателното поле и стреля от много малък ъгъл, за да може Донарума да извади изстрела в корнер.

Само минута по-късно „римляните“ имаха нов шанс. След разбъркване от корнера Франческо Ачерби получи шанс да стреля на задната греда, но Донарума успя да избие в нов ъглов удар. Сериозна обсада на вратата на домакините през последните минути.

Все пак момчетата на Симоне Индзаги се добраха до заслужен успях в 83-та минута. Страхотна бърза контраатака на "римляните", след която Луис Алберто изведе в коридор Хоакин Корея и аржентинецът не сбърка, за да направи резултата 2:1.

До края на срещата"росонерите" опитаха да упражнят натиск, но така и не супяха да застрашат сериозно вратата на Стракоша. Така Лацио излиза на 4-то място в класирането след 11 кръга с актив от 21 точки. Милан, от своя страна, остава 11-ти с едва 13. 

Милан - Лацио 1:2

Ето и съставите на двата тима: 

Милан: Донарума, Романьоли, Калабрия, Дуарте, Ернандес, Пакета, Чалханоглу, Бенасер, Крунич, Кастейехо, Пионтек, 

Лацио: Стракоша, Раду, Бастош, Ачерби, Лулич, Алберто, Лейва, Милинкович-Савич, Лазари, Корея, Имобиле