Лацио допусна втора поредна загуба в Серия А и като че ли се предаде в битката за титлата. "Орлите" отстъпиха с 1:2 на един от опашкарите Лече в срещата между двата тима от 31-ия кръг. В добавеното време се случи и една от най-куриозните ситуации в мача. Испанският халф на Лацио Патрик Габарон ухапа Джулио Донати по ръката и получи директен червен картон.
 
Двубоят тръгна добре за Лацио, който поведе с гола на  Филипе Кайседо още в 5-ата минута. Той се разписа с добавка след удар на Пароло, който бе спасен от вратаря на Лече Габриел. 
 
Домакините направиха пълен обрат с попадения на Кума Бабакар (30) и Фабио Лусиони (47).  Трите точки може да се окажат изключително ценни в битката с Дженоа за оцеляване в елита.
 
Лече пропусна и дузпа в края на първото полувреме. Тя бе отсъдена за игра с ръка на защитник в наказателното поле, въпреки че топката първо срещна крака на футболиста, преди да се отбие от ръката му. Съдията разгледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка, но Манкосу стреля над вратата и резултатът остана непроменен.