Лацио не допусна грешна стъпка и победи с 2:1 Торино като гост. „Биковете“ откриха рано чрез Андреа Белоти от дузпа. В началото на втората част Чиро Имобиле възстанови равенството с 29-ия си гол в Серия А . Крайният резултат бе оформен от Марко Пароло в 72-ата минута.

С постигнатия успех Лацио е на една точка от първия Ювентус.

Двубоят стартира по кошмарен начин за гостите. Още в 4-ата минута звездата на „римските орли“ Чиро Имобиле игра с ръка в собственото си наказателно поле и съдията Давиде Маса посочи бялата точка. Зад топката застана Андреа Белоти и с точен изстрел в долния десен ъгъл откри резултата.

Лацио веднага се опита да реагира, но слаб удар на Джони бе уловен без проблеми от Салваторе Сиригу.

В 23-ата минута голмайстора на Серия А се измъкна от опеката на защитник и стреля с плътен удар, но топката премина на сантиметри от напречната греда.

В следващите минути ситуациите пред двете врати се редяха една след друга, но опасности пред двамата вратари не се стигна.

Допълнителното време на първата част можеше да завърши с изравнителен гол. Но попадението на Франческо Ачерби бе отменено заради засада.

Лацио нямаше за какво да съжалява и в началото на второто полувреме реализира гол. В 48-ата минута Чиро Имобиле се възползва от свободно пространство в наказателното поле и с хубав удар в долния десен ъгъл реализира.

Гостите продължиха да диктуват темпото и в 65-ата минута удар на Хоакин Кореа бе спрян от противников защитник.

В 73-ата минута Сергей Милинкович-Савич засече топката към долния десен ъгъл, но Салваторе Сиригу реагира добре и изби.

Веднага след това Марко Пароло пое в празно пространство и шутира от границата на наказателното поле, след което последва рикошет и кълбото влетя в мрежата зад италианския страж.

До края на двубоя „лациалите“ задържаха преднината си и заслужено триумфираха с трите точки.

В следващия кръг Лацио приема Милан на „Олимпико“, докато Торино ще се изправи срещу Ювентус.