Отборът на Интер победи с категорично 3:0 Лацио в мач от 10-ия кръг на италианското първенство.

„Нерадзурите” се изкачиха на втората позиция във временното подреждане с 22 пункта, на 6 от лидера Ювентус. 22 точки има и Наполи, но Интер е с по-добра голова разлика. Това е втора загуба за Лацио в последните седем срещи, с което „орлите” заеха четвъртото място в Серия А с 18 точки.

Срещата се проведе на Стадио Олимпико в Рим, а Лучано Спалети излезе победител в битката със Симоне Индзаги.

Два голаза успеха реализира Мауро Икарди, а като цяло гостите създадоха повечето добри ситуации в мача. Едно попадение отбеляза и Марсело Брозович.

Още в началните минути отборът на Интер загатна, че е по-близо до попадение. Това се случи в 28-ата минута, когато след няколко паса в наказателното поле, топката стигна до Матиас Весино, той подаде на Мауро Икарди, а аржентинецът непоколебимо отблизо реализира за 1:0.

В края на първото полувреме „нерадзурите” решиха до голяма степен двубоя с второ попадение. Марсело Брозович се оказа на точното място, в точния момент. След изпълнение на корнер, защитата на домакините изби топката към центъра на терена, тя попадна в полузащитника, който с красив удар от дъгата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл.

Категоричната доминация на Интер беше ознаменувана с трети гол. В 70-ата минута, след атака през центъра, опитният Борха Валеро асистира на Мауро Икарди, който непоколебимо изпрати топката в близкия ъгъл.  

В края на срещата Самир Ханданович трябваше да се намесва, за да запази мрежата си суха след удар на Чиро Имобиле.

Любопитното е, че Интер печели четири мача поред като гост в Серия А за първи път от ноември 2012 година.

Срещата беше съпроводена от дъжд, който също оказа влияние на играта.