Феновете на Интер най-после има за какво да се усмихнат. Любимият им отбор най-после записа победа и спря черната серия от осем поредни двубоя без успех и четири поредни поражения. 

Това се случи в гостуването на Лацио, в което "нерадзурите" надделяха с 3:1 над останалите с деветима играчи на терена съперници. Това беше първият им успех от 12 март насам, когато разгромиха Аталанта със 7:1. 

Но трите точки дойдоха твърде късно, за да могат "черно-сините" да имат дори теоретични шансове за квота в Лига Европа, като там ще играе градският им съперник Милан. Лацио ще е в същата надпревара, но има възможност да изпусне четвъртата позиция. 

Началото на този мач не предвещаваше развоя впоследствие. Още в 18-та минута "орлите" откриха резултата, след като Фелипе Андерсон се свлече в наказателното поле на Интер и получи дузпа за това. От 11-те метра Балде Кейта откри резултата. 

Но последва сравнително бърз отговор от гостите. В 31-та минута Иван Перишич центрира перфектно от корнер и качи топката на главата на Марко Андреоли, който прониза мрежата на Лацио за 1:1. 

А само шест минути след това обратът вече беше пълен. Тогава след пробив отляво и центриране на играч на Интер  Уесли Хьод от състава на домакините се пресегна да изчисти, но злощастно прати топката в собствената си мрежа и "нерадзурите" вече водеха с 2:1. 

При този резултат дойде и почивката. След нея Чиро Имобиле имаше страхотен шанс да изравни в 56-та минута, но ударът му срещна гредата. А двубоят придоби съвсем тежък за римляните развой в 66-та минута. Тогава Балде Кейта се пльосна в наказателното поле в търсене на дузпа, но получи втори жълт картон за симулация. 

Малко след това всичко приключи за домакините. В 74-та минута Едер направи 3:1, след като се разписа от близка дистанция при една лошо изчистена от защитник на Лацио топка и интригата умря. 

В 78-та минута Сенад Лулич получи втори жълт картон от състава на "орлите" и те на практика само чакаха края на двубоя след това, за да не инкасират и по-тежко поражение. В крайна сметка повече голове не паднаха и Интер се поздрави с трите точки. 

Така "нерадзурите" събраха 59 точки, но те няма да им позволят да се изкачат на по-висока от седмата позиция. Лацио остава четвърти със 70 точки, но Аталанта с 69 му диша във врата.