Рим е червен след първото дерби на италианската столица за тази година. Феновете на Рома полудяха от радост, след като любимците им надделяха с 2:0 над Лацио в Битката за Вечния град и едва ли ще спят тази вечер.

Героите за "джалоросите" са Кевин Строотман и Раджа Наинголан, които нанизаха попаденията. Но всъщност най-големият антигерой в този мач се казва Уолъс, който направи детинска грешка и подари първия гол на "вълците". И оттам беше ясно какво ще се случи. 

Първата част беше доста нервна и с не много чисти положения. Най-чистото от тях се откри пред Чиро Имобиле в 13-та минута, но неговият удар мина встрани от вратата и в крайна сметка попадение нямаше. 

Диего Пероти, Раджа Наинголан и Един Джеко не можаха да се разпишат за Рома до почивката, а Лукас Билия и Фелипе Андерсон не можаха да вкарат за "орлите" и в крайна сметка попадения преди почивката нямаше. 

Доста повече емоции имаше след подновяването на играта. В 53-та минута Един Джеко изпълни специалитета си след удар с глава, но вратарят на Лацио Федерико Маркети беше на мястото си и изби. 

Отново той пропусна в 61-та минута, а само три след това "вълците" получиха подранилия коледен подарък от Уолъс. Защитникът на Лацио реши да се прави на техничен пред собственото си наказателно поле и да лъже с петичка Кевин Строотман. Логично, той загуби топката и холандецът хладнокръвно я насочи впоследствие в мрежата - 1:0. 

Малко след това пък беше изгонен Данило Каталди, който обаче беше на пейката за "небесносините" и в крайна сметка те довършиха мача в пълен състав на терена и само с резерва по-малко. 

Всичко в този мач приключи като интрига в 77-та минута. В този момент "орлите" се бяха хвърлили напред и оставиха доста свободни места в половината си. И "джалоросите" се възползваха от това по перфектен начин. Даниеле де Роси изведе Раджа Наинголан на хубава позиция, белгиецът напредна и стреля от около 30 метра. 

Топката летеше в близкия ъгъл на вратаря Федерико Маркети, той се разтегна, но сантиметри не му стигнаха да я отклони и тя се оплете за втори път в мрежата му и резултатът стана 2:0, за да приключи на практика този мач. 

До края нямаше какво повече да се отбележи и така Рома взе не просто важните три точки, но и сътвори истинска фиеста за феновете си в следващите дни. Иначе "вълците" имат вече 32 точки на втората позиция, с колкото е и Милан. Лацио вече е 5-и с 28 точки и зона Европа започва да му се изплъзва. 

Резултати от ранните неделни мачове в Серия А:

Милан - Кротоне 2:1

Лацио - Рома 0:2

Сасуоло - Емполи 3:0

Сампдория - Торино 2:0

Пескара - Каляри 1:1