Българският национал Кирил Десподов се появи в игра като резерва при загубата на Каляри от гостуващия Лацио с 0:2 в среща от втория кръг на Серия А. Десподов влезе в 80-ата минута на мястото на Джовани Симеоне.

За римляните това беше първи мач за сезона, след като срещата им с Аталанта миналата неделя беше отложен.

Лацио поведе още в 4-ата минута с гол на Мануел Лаззари. Носителят на "Златната обувка" за миналия сезон Чиро Имобиле отбеляза втория гол в мача в 74-ата минута. Имобиле отбеляза 36 попадения през изминалия сезон, изравнявайки постижението на аржентинеца Гонсало Игуаин с Наполи от 2016 година.

Новакът Беневенто спечели с 3:2 като гост на Сампдория в друга среща от кръга. Възпитаниците на Филипо Индзаги направиха обрат от 0:2, за да спечелят двубоя. Домакините поведоха с попадения на Фабио Куалярела в 8-ата и на Омар Коли в 18-ата минута.

След това Беневенто стигна до успеха с два гола на Лука Калдирола в 33-ата и 72-ата минута и един на Гаетано Летиция две минути преди края.

За новака Беневенто това беше първи мач за сезона, след като срещата им от миналия уикенд срещу Интер беше отложена. Рома приема шампиона Ювентус в дербито на кръга в неделя.