Късна драма бе ознаменувана с щастлив край за Лацио. „Римските орли“ направиха пълен обрат при гостуването си на Сампдория от 15-ия кръг на Серия А, и след като изоставаха с 0:1 победиха с 2:1.

Самп поведе в началото на второто полувреме след гол на Дуван Сапата, а попадения на Сергей Милинсович-Савич и Фелипе Кайседо в заключителните минути на мача донесоха трите точки на гостите.

Така Лацио усети вкуса на победата, след като в последните си три мача (срещу Рома, Витес за Лига Европа и Фиорентина) регистрира загуба и две ремита. Лациалите събраха 32 точки на петото място в класирането, а Сампдирия, за когото това бе второ поредно поражение в шампионата, е шести с 26.

Срещата започна с натиск от страна на Лацио. Марко Пароло в 15-ата минута получи чудесно подаване и с глава отклони топката, но встрани от десния стълб. Две минути след това Чиро Имониле достигна до отбита топка в наказателното поле, но шутът му мина покрай вратата.

Постепенно домакините изравниха играта и в 24-ата минута Гастон Рамирес се промъкна между двама бранители и от границата на пеналта стреля мощно, но над напречната греда. Дуван Сапата излезе очи в очи с вратаря на лациалите в 31-ата минута. Томас Стракоша обаче бе бдителен и улови. Пет минути след това Чиро Имобиле достигна пръв до една отбита топка, но Емилиано Вивиано направи запомнящо се спасяване.

В 52-ата минута Пароло бе на стрелкова позиция, но нацели десния стълб на Вивиано, който след това пое топката в ръцете си.

Въпреки добрата игра на „римските орли“, Сампдория поведе в 56-ата минута. Фабио Куилярела се възползва от грешка в отбраната на лациалите, центрира успоредно на голлинията, а Дуван Сапата засече за 1:0. Окрилени от гола домакините можеха да удвоят в 58-ата минута. Фабио Куилярела не успя да мушне топката в мрежата на Стракоша за втори път от близка дистанция и тя излезе в аут.

Лацио не се отказа да търси изравняване, а то дойде в 80-ата минута. След центриране от фаул отдясно по атаката, в наказателното поле на Самп настъпи разбъркване, а Сергей Милинсович-Савич се оказа най-съобразителен и с мощен изстрел прати топката в горния десен ъгъл на Вивиано за 1:0.

Малко след това лациалите имаха претенции за игра с ръка на защитник на домакините в наказателното поле, които обаче не бяха уважени от съдията.

Във втората минута на добавеното време Фелипе Кайседо овладя отбира топка в пеналта и се разписа за крайното 2:1.