Отборът на Лацио постигна комфортна победа с 2:0 при домакинството на вече изпадналия от Серия А Бреша в пореден мач от 37-мия кръг. Двата гола за "лациалите" бяха дело на Хоакин Корея и Чиро Имобиле. 

Любопитното е, че това беше гол номер 35 през сезона за топреализатора на Лацио Имобике. Това доближи италианецът на само един гол от рекорда от 36 попадения в един сезон на Гонсало Игуаин от преди няколко сезона с отбора Наполи. 

Резултатът в срещата беше открит в 17-та минута след отлична комбинация между двамата голмайстори в срещата. Корея напредна и направи чудесно двойно подаване на границата на наказателното поле с Имобиле, след което преодоля с финт бранител на Бреша и препарира стража Лоренци Андреначи за 1:0. 

Цифровото изражение се запази за дълго време по този начин, преди в 83-та минута всичко да бъде решено от момчетата на Филипо Индзаги. След бърза контраатака Корея и Имобиле си размениха ролите, след като аржентинецът изведе по прекрасен начин стрелеца, който сам срещу Андреначи нямаше как да сбърка за крайното 2:0. 

Така Лацио събра 78 пункта, с които замена 4-та позиция в класирането, кръг преди края на първенството. В последната си среща възпитаниците на Индзаги ще мерят сили с Наполи като гост, докато другите два претендента за вицешампионското място - Интер и Аталанта, ще влязат в пряк сблъсък в Бергамо.