Отборът на Лацио надви като гост Фиорентина с 2:1 в двубой от 9-ия кръг на Серия А. Резултатът на "Артемио Франки" бе открит от Хоакин Кореа, а малко по-късно Федерико Киеза възстанови равенството. Двата отбора играха при равен резултат до самия край на срещата, когато Чиро Имобиле реализира с глава и отнесе трите точки в Рим. В добавеното време Лука Раниери остави отбора си с човек по-малко след игра с ръка, а Фелипе Кайседо пропусна от бялата точка и резултатът се запази. 

В началото на срещата Лацио прие играта в своята половина и чрез къси подавания изчакваше откриването на съперниковата защита, за да атакува в разредените пространства.

Това даде своя резултат и в 20-ата минута Чиро Имобиле изпрати топката във вратата на Бартоломей Дронговски, но попадението бе отменено заради засада. 

Само две минути по-късно именно Имобиле подаде на Хоакин Кореа, който се озова очи в очи с вратаря и със залъгващо движение прати вратаря на земята, след което копна  топката над него и право в мрежата.

Съдията на срещата Марко Гуида реши да прегледа ситуацията с ВАР, за да се увери, че не е имало засада при атаката. След проверката голът бе зачетен и Лацио излезе напред в резултата. 

Само две минути по-късно обаче Фиорентина възстанови равенството в срещата. Франк Рибери извърши невероятен пас, адресиран към Федерико Киеза, който шутира от движение и изпрати топката в левия ъгъл, оставяйки вратаря на Лацио безпомощен. 

До края на първата част по-интересни положения пред двете врати липсваха. 

И двата отбора влязоха агресивно във втората част от двубоя и показаха желание да вземат пълния актив от точки. 

В 59-ата минута Сенад Лулич отправи удар от границата на пеналтерията, но Бартоломей Дронговски бе покрил ъгъла и улови топката с лекота. 

Няколко минути по-късно Франк Рибери също опита удар от границата на пеналтерията, но топката премина встрани от лявата греда. 

В 75-ата Луис Алберто изпълни свободен удар от средно разстояние, но ударът бе изключително неточен и топката премина доста над напречата греда. 

В 83-ата Енрике Далберт шутира от границата на наказателното поле, но опитът му бе блокиран от защитник на Лацио. 

В последните секунди от редовното време Чиро Имобиле реализира и донесе трите точки на своя отбор. Италианецът скочи високо, за да засече центриране и с неспасяем удар с глава изпрати топката в долния ляв ъгъл на Дронговски, който нямаше никакъв шанс за намеса. 

В добавеното време Лука Раниери игра с ръка и получи червен картон за непозволената си намеса, а съдията отсъди дузпа за Лацио. Фелипе Кайседо имаше шанса да направи успеха на "римските орли" още по-изразителна, но той изпрати топката към долния десен ъгъл, където Дронговски се хвърли и спаси. 

Така Лацио се изкачи до 8-ата позиция в класирането с 12 пункта, а Фиорентина е една позиция по-надолу със същия точков актив.