Отборът на Лацио стана първият финалист за Купата на Италия, след като спечели с 1:0 гостуването си на Милан на „Сан Сиро”. Първата среща между двата тима в Рим завърши при нулево равенство, а гол на Хоакин Корея прати „бианкочелестите” към финалния мач за Купата.

В другия мач опонентът на „орлите” ще бъде възпроизведен след дуел между Аталанта и Фиорентина.

Мачът стартира кошмарно за Лацио, който трябваше да играе повече от 70 минути без голямата си звезда Сергей-Милинкович Савич, който се контузи в 15-ата минута. Шест по-късно пък бранителят на Милан Давиде Калабрия падна в полето на Лацио, но съдията Паоло Мацолени прикани играта да продължи.

Малко по-късно пък Калабрия отправи топовен удар от дистанция, но Томас Стракоша се намеси добре.

В 40-тата минута пък Гатузо също трябваше да направи промяна, след като Калабрия се контузи, а на негово място влезе Конти. Лациалите направиха голям пропуск да поведат в резултата, след като големи пропуски направиха Бащош и Хоакин Корея. Вторият дори излезе сам срещу Пепе Рейна, но вратарят реагира брилянтно и провали възможността на столичани да дръпнат в резултата.

Лукас Лейва бе първият играч, който създаде проблеми на двамата вратари през второто полувреме, но бившият му съотборник в Ливърпул – Хосе Рейна, се намеси добре, боксирайки в корнер. След него пък Бащош стреля с глава, но топката премина встрани.

Хоакин Корея пък продължи с добрите си изяви, като в 58-ата минута пусна пас към Чиро Имобиле, който се озова сам срещу Рейна, а италианският нападател прокара топката край стража на Милан за 1:0.

В 69-ата минута пък Пионтек засече центриране от фаул с глава, но ударът бе аут. Седем по-късно пък Луис Алберто се откъсна зад отбраната на „росонерите”, но изпълнението при удара бе много слабо и Рейна спаси. Миг по-късно Патрик Кутроне изравни резултата, ала голът бе отменен, тъй като имаше засада.

В 83-ата минута Имобиле можеше да вкара втори гол във вратата на Милан, но ударът премина над напречната греда. В последната минута пък Бакайоко сбърка успореден пас, а Имобиле се озова в добра позиция за гол, но Рейна се прояви отново добре.

Това бе и последният любопитен акцент от дуела на „Сан Сиро” като Лацио вече е на финал за Купата на Италия.