Отборът на Лацио надигра трудно с 3:2 като гост Дженоа в среща от 25-тия кръг на италианската Серия А. Адам Марушич откри още във втората минута за гостите, а Чиро Имобиле удвои в 51-ата. Домакините намалиха в 57-ата чрез Франческо Касата, но в 71-ата минута Данило Каталди отнво върна двата гола аванс на „орлите“. Крайния резултат оформи Доменико Кришито в 90-ата минута, след като се разписа от дузпа.

Гостите откриха резултата още във втората минута. Адам Марушич получи топката от Фелипе Кайседо и успя да се пребори с двама защитници и със силен удар я прати точно под напречната греда.

Четири минути след това Ласе Шьоне стреля директно от пряк свободен удар, който обаче рикошира в стената и Томас Стракоша улови.

В 14-ата минута Лукас Лейва намери по прекрасен начин Фелипе Кайседо, но вратарят Матия Перин спаси удара му.

В 22-ата минута Стракоша улови отново топката след нов пряк свободен удар на Шьоне.

Четири минути след това именно Шьоне центрира от фаул, а Андреа Фавили стреля с глава, но нацели страничната греда.

В 41-ата минута Стракоша спаси удар на Андреа Фавили.

В началото на второто полувреме „орлите“ подложиха на натиск домакините. В 48-ата минута Сергей Милинкович-Савич центрира, като топката мина пред цялата противникова защита и попадна в Чиро Имобиле, но неговият удар премина встрани от вратата.

Секунди след това и Луис Алберто не успя да уцели вратата от добра позиция.

В 51-ата минута Давиде Бираски изби топката от владението на Кайседо, но тя попадна в Имобиле, който с хубав удар я насочи в близкия долен ъгъл на вратата, за  да направи 2:0. Това бе и неговият 27-ми гол в шампионата.

"Грифоните" успяха да намалят резултата след невероятно попадение на Франческо Касата шест минути по-късно. Халфът се разписа с мощен удар извън наказателното поле.

В 59-ата минута появилият се секунди по-рано на терена Горан Пандев опита да прехвърли Стракоша, но топката премина над вратата му.

В 68-ата минута домакините имаха претенции за игра с ръка на резервата Данило Каталди в наказателното поле, но главният съдия подмина ситацията.

180 секунди след това именно Каталди реализира за 1:3, след като се разписа директно от фаул.

В 80-ата минута Хоакин Корея се озова сам срещу вратаря Перин, който обаче съумя да избие топката от краката му.

В последната минута от редовното време съдията отсъди дузпа за домакините след игра с ръка на Мануел Ладзари. Капитанът Доменико Кришитосе нагърби с изпълнението и реализира, за да намали на 2:3.

Мануел Ладзари можеше да вкара четвърти гол за Лацио в последните секунди, но Перин спаси изстрела му.

С тази победа столичани събират 59 точки и се откъсват на пет пред третия Интер, който е и с мач по-малко. Дженоа остават в опасната зона, на 18-то място, с 22 точки, на една от 17-мия Сампдория. В следващия кръг Лацио приема Болоня, докато „грифоните“ гостуват на Милан.