Лацио победи Болоня с 2:1 в мач от 1-ия кръг на Серия А. "Орлите" трябваше да правят обрат на "Олимпико", след като изоставаха на полувремето. В 38-ата минута Марко Арнаутович се разписа от дузпа, а през втората част Лоренцо Де Силвестри си вкара автогол, а Чиро Имобиле донесе успеха на домакините. 

Римляните останаха с човек по-малко още в 6-ата минута, когато беше изгонен вратарят Луис Максимиано. В края на първото полувреме гостите също остана с десет души след втори жълт картон за Адама Сумаоро. 

Срещата започна кошмарно за Лацио и новия им вратар Максимиано, който игра с ръка извън наказателното поле и беше изгонен с директен червен картон. Болоня се възползва от численото си предимство и откри резултата в 38-ата минута, когато Арнаутович беше точен от дузпа. 

В четвъртата минута на добавеното време на първата част Адама Сумаоро остави гостите с 10 души. През втората част "орлите" натиснаха и в 69-ата минута Лоренцо Де Силвестри порази собствената си врата. 

Победното попадение в срещата беше дело на Чиро Имобиле, който в 77-ата минута вкара след асистенция на Сергей Милинкович-Савич.