Отборът на Каляри продължава да изпуска парата в края на сезона, след като няма за какво повече да играе. Сардинците допуснаха трета поредна загуба, този път от Лацио, който на свой ред направи голяма крачка към място в Европа с успеха си с 2:1. 

Българският национал Кирил Десподов отново изгледа мача от резервната скамейка, като вече навъртя два месеца, в които е само зрител на мачовете на Каляри. За последно той игра на 10 март срещу Болоня и от тогава получи травма, възстанови се от нея, но така и не попада в сметките на наставника си. 

Иначе Луис Алберто преди почивката и Хоакин Кореа малко след нея донесоха комфортната победа на "орлите". В продължението Леонардо Паволети само намали резултата, но за повече нямаше време. Така римляните са в подножието на зона Европа и имат всички възможности да се докопат до място там в края на кампанията. 

Мачът започна в страхотно темпо, като още в 5-та минута Фелипе Кайседо се озова на страхотна позиция, но стреля високо над вратата. Домакините отговориха в 8-та минута, когато Жоао Педро се озова на хубава позиция, но вратарят го спря. 

Двуострата размяна на атаки продължи и в средата на полувремето. Луис Алберто и Фелипе Кайседо направиха невероятни пропуски между 21-та и 22-та минути, като вратарят на Каляри се изяви страхотно на позицията си и отрази. 

В 28-та минута Луис Алберто стана поредният играч на "орлите", който се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но отново стреля високо над вратата. И статуквото се запази, но не за още дълго. Защото в 31-та минута Адам Марушич с хубав пас намери Луис Алберто около точката на дузпата и ударът му по земя намери ъгъла и преодоля вратаря - 1:0. 

До почивката имаше по един шанс и за двата отбора. Първо Лука Чигарини получи страхотен пас пред наказателното поле и стреля, но топката мина на сантиметри встрани от вратата в 38-та минута. Две по-късно Милан Бадел беше на изгодна позиция, но ударът му не намери очертанията на вратата. Така почивката дойде при гол аванс за римляните. 

Лука Чигарини можеше да изравни малко след почивката, но вратарят с последни сили изби влитащата в долния му ляв ъгъл топка. И тези пропуски на Каляри бяха наказани в 53-та минута. Тогава Хоакин Кореа направи страхотен самостоятелен пробив и с прекрасен изстрел препарира вратаря за 2:0. 

След тази развръзка домакините тръгнаха напред и търсеха поне частичния обрат. Но пропуските пред вратата на Силвио Прото се заредиха един след друг. Алесандро Дейола и Николо Барела направиха невероятни пропуски. Лукас Кастро в 87-та минута изпусна невероятна възможност за Каляри и така се стигна до развръзката в края. 

Във втората минута на продължението Лукас Кастро с перфектно центриране намери Леонардо Паволети в наказателното поле и той с глава най-после се разписа. Но за повече просто нямаше време и така Лацио се поздрави с успеха. 

Така "орлите" са на седмата позиция с 58 точки и тя засега им осигурява място в Европа. Но по-лесната възможност е да спечелят Купата на Италия. Каляри е с 40 точки и отдавна се спаси, заради което лежерно доиграва сезона.