Отборът на Лацио победи като гост Интер с 1:0 в Милано в двубой от 29-ия кръг на италианската Серия А.

Победният гол бе дело на Сергей Милинкович-Савич в 13-ата минута на срещата.

Интер бе без Мауро Икарди, а това бе четвърти мач в Серия А и общо пети без поражение за Лацио. 

С победата тимът от Рим заема петото място с 48 точки, колкото има и шестият Аталанта. Интер, който е трети във временното класиране, има 53 точки, само две повече от четвъртия Милан.

Първата по-сериозна възможност бе за Лацио. Чиро Имобиле получи хубав пас и отправи силен удар, но Самир Ханданович реагира отлично. Три по-късно Иван Перишич напредна в атака за Интер и стреля, но бе спрян от Томас Стракоша.

Гостите излязоха напред в резултата в 13-ата минута, когато Луис Алберто намери отлично Сергей Милинкович-Савич и той с глава порази вратата на Интер за 1:0.

В 25-ата минута Балде Кейта завърши добра атака за домакините, но Стракоша отрази удара му към вратата на Лацио. В 37-ата футболистите на Интер вкараха топката в мрежата на Лацио, но съдията не зачете попадението, тъй като не бе дал сигнал за изпълнение.

Анголецът Бастош насочи опасно топката към мрежата на Интер в 42-ата минута, но фантастичен Самир Ханданович не позволи ново попадение във вратата си. Минута по-късно и Томас Стракоша се намеси навреме след удар на Балде Кейта, а в добавеното време Луис Алберто пробва отново рефрлексите на Ханданович.

В началото на второто полувреме Иван Перишич отправи удар към вратата на гостите, но Стракоша бе позициониран добре.

Фелипе Кайседо пък проби в 55-ата минута, предоля двама защитници и стреля, но изстрелът му не затрудни стража на домакините. Лацио имаше нов шанс за попадение в 61-ата, когато Чиро Имобиле получи топката в наказателното поле и стреля, но не преодоля вратаря на Интер.

Матео Политано пък пропиля възможност за състава от Милано в 65-ата минута, пращайки топката над вратата.

В 83-ата Раджа Наинголан насочи топката към долния десен ъгъл, но ударът му не бе достатъчно силен и Томас Стракоша не се затрудни, а резултатът остана 1:0 за Лацио.