Лацио разби Специя с 4:0 в мач от 8-ия кръг на Серия А. Голмайстори за домакините бяха Дзакани (12'), Романьоли (24') и Милинкович-Савич (61', 91'). За гостите не играха трима футболисти, които се прибраха в последния момент от ангажименти с националите отбори, в това число и българският защитник Петко Христов.

Двубоят на стадион "Олимпико" започна много силно за Лацио, а още в първите секунди на мача Итън Ампаду спря с нарушение футболист на домакините в наказателното си поле и така не остави друг избор на съдията освен да отсъди дузпа. Чиро Имобиле пое отговорността да изпълни от бялата точка, но без успех, Лацио изпусна страхотен шанс да промени нулевото равенство.

Това се случи в 12-та минута, когато Матия Дзакани се разписа и изведе тима си напред в резултата. Фелипе Андерсон асистира за гола. Романьоли пък удвои преднината за домакините в 24-та минута.

През второто полувреме Лацио не спря да търси още попадение, а Милинкович-Савич се разписа веднъж в 61-та минута и втори път в последните секунди на мача в 91-та минута. Така той оформи крайното 4:0.

С тази победа Лацио се изкачи на третото място в Серия А с 17 точки от 8 мача.