Лацио победи Дженоа с 3:1 в първия мач от 18-ия кръг на италианската Серия А. Така отборът от Рим се изравни по точки с Ювентус, но има по-лоша голова разлика, докато Дженоа остава на предпоследното място в класирането само с една победа от началото на шампионата.

Лацио имаше предимство почти през цялото първо полувреме, но откри резултата едва 10 минути преди края му след група грешка на защитата на тима от Генуа. Те подариха топката на Фелипе Андерсон, който необезпокояван отляво подаден на непокрития Луис Педро, за когото бе лесно да направи 1:0 с техничен удар с левия крак.

Всичко като че ли се реши в 75-ата минута, когато националният защитник на Италия Франческо Ачерби направи 2:0 за "орлите" с глава след изпълнение на корнер от Луис Алберто. Малко след това отново Луис Алберто даде хубава асистенция, а младият Матиа Дзакани се разписа във втори пореден мач.

В 86-ата минута резервата на Дженоа Филипо Мелегони вкара почетния гол за тима си, но дори не успя да се зарадва. Отборът на Андрий Шевченко вече изглежда много изостанал в борбата за оцеляване в елита на Италия.