Лацио спечели категорично гостуването си на Аталанта с 3:1 в мач от 20-ия кръг на Серия А. „Римските орли“ поведоха с 2:0 чрез попадения на Адам Марушич и Хоакин кореа, но десет минути преди края на двубоя бергамаските намалиха с гол на Марио Пашалич. Гостите оформиха крайния резултат малко след това чрез Ведад Муричи.

Възпитаниците на Симоне Индзаги откриха резултата още в 3-ата минута, когато Адам Марушич отправи плътен изстрел от дистанция, след което топката срещна левия страничен стълб и влетя в мрежата.

В 20-ата минута Сергей Милинкович-Савич стреля технично от пряк свободен удар, а кълбото мина заплашително покрай дясната греда.

„Римските орли“ продължиха да действат на високи обороти и в 32-ата минута Сергей Милинкович-Савич се освободи от противник и стреля с глава, но Пиерлуиджи Голини отрази великолепно в долния десен ъгъл.

По-добрата игра на Лацио даде отново резултат в началото на второто полувреме. В 51-ата минута Хоакин Кореа организира бърза контраатака, след което с прецизен удар реализира във вратата на Аталанта, удвоявайки преднината на тима си.

В 71-ата минута Чиро Имобиле отбеляза трети гол, но той бе отменен заради засада.

Осем минути по-късно Аталанта намали резултата. Марио Пашалич бе най-съобразителен и отблизо реализира.

Но надеждата за домакините не трая дълго и в 82-ата минута Ведат Муричи сложи точка на спора, след като се възползва от свободното пространство и хладнокръвно завърши в средата на вратата.

С постигнатия успех Лацио измести Аталанта от петата позиция в класирането с актив от 37 точки, докато бергамаските са шести с една по-малко.