Лацио постигна втора поредна победа в Серия А, след като се наложи като гост над Верона с 5:1. С успеха "лациалите", които са четвърти, събраха 75 точки и запазиха някакви минимални шансове за титлата в Серия А, които обаче могат да се изпарят още тази вечер, ако Ювентус, който има 80 точки, победи като домакин Сампдория.

Верона успя да откри резулата в 38-ата минута, когато Софиан Амрабат реализира дузпа. Лацио обаче възстанови равенството в добавеното време на първата част, когато точен също от дузпа бе Чиро Имобиле. Таранът на гостите стана и първият играч в историята на Серия "А", който вкарва 13 пъти от бялата точка в рамките на един сезон.

В началото на второто полувреме Лацио натисна и стигна до два бързи гола чрез Сергей Милинкович-Савич и Хоакин Кореа в рамките на само 17 минути. Отново Имобиле бе точен за 4:1 в 83-тата минута, когато с техничен удар не остави шанс на вратаря на домакините. За италианския национал това бе гол номер 33 през сезона в Серия А.  В добавеното време Имобиле оформи хеттрика си, като вкара още една дузпа за 5:1.

В друг двубой от кръга Удинезе постигна втора поредна победа, след като се наложи над Каляри с 1:0 като гост, а победното попадение реализира Стефано Окака - Чука, който се разписа още в 3-ата минута на мача.