Отборът на Лацио имаше златен шанс да се доближи до Интер и да възроди дори амбициите си за титла, но не се възползва от него. "Орлите" не успяха да пречупят коравия тим на Сасуоло като гости и стигнаха само до равенство 1:1. 

Развръзката в този мач дойде още в първия четвърт час след началото му. Тогава първо гостите поведоха чрез Марко Пароло, който започва все по-често да бележи, но малко след това Джанмарко Ферари изравни. До края на мача последваха безплодни атаки пред двете врати и съперниците трябваше да се задоволят само с по точка. 

А началото на битката предвещаваше голова фиеста, която така и не стана факт обаче. Още в 8-та минута римляните поведоха при първата си сериозна и много опасна атака. Тогава топката стигна до Луис Алберто на опразнена от вратаря врата. Неговият удар обаче беше избит от защитник, само за да се озове топката у притичалия Марко Пароло, който откри резултата. 

Сасуоло обаче отвърна светкавично. Само четвърт час след началото на мача Пол Лирола центрира перфектно от десния фланг и качи топката на главата на Джанмарко Ферари, който с перфектно изпълнение проби мрежата на Лацио за 1:1. 

Последваха много интересни ситуации, но не и голове до края на мача. Най-чистата ситуация преди почивката беше за Чиро Имобиле в 29-та минута, който от изгодна позиция не можа да намери вратата за няколко сантиметра и пропусна да даде нов аванс на гостите. 

Сасуоло отговори с опасен удар на Кевин-Принс Боатенг, но в крайна сметка попадения до почивката не паднаха. След нея отново Боатенг, както и Филип Джуричич опитаха да се разпишат за домакините, докато Луис Фелипе и Луис Алберто не бяха точни за "орлите". 

Най-чистата ситуация след почивката се откри пред Сасуоло. В 70-та минута Алфред Дънкан беше на страхотна позиця и стреля мощно, но вратарят Томас Стракоша опази мрежата си, а с това изглежда спаси и точката за Лацио. Защото чисти положения, съответно и голове, до края на мача нямаше. 

След тази развръзка римляните събраха 22 точки, с което засега остават на четвъртата позиция, но могат да бъдат изместени от нея. Сасуоло е седми с 19 точки и продължава да мечтае за зона Европа с добрите си изяви срещу грандовете.