Лацио победи Специя с 2:1 в мач от 29-ия кръг на Серия А. „Римските орли“ стигнаха трудно до успеха, като той дойде в заключителните минути на двубоя, когато Филипе Кайседо бе точен от дузпа. За гостите в игра не се появи българският национал Андрей Гълъбинов, а домакините останаха с девет души след червени картони на Мануел Ладзари и Хоакин Кореа.

След нулево първо полувреме, Лацио откри резултата в 56-ата минута, когато Мануел Ладзари овладя на границата на наказателното поле и с изстрел в долния ляв ъгъл реализира.

Специя не се примири и пресира противника си, което даде резултат в 73-ата минута, когато Даниеле Верде с красиво акробатично изпълнение възстанови равенството.

Така се стигна до заключителните минути на двубоя, когато домакините получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на защитник на гостите. Ситуацията бе разгледана с ВАР и главният съдия Антонио Джуа посочи бялата точка. Зад топката застана Филипе Кайседо и с изстрел в долния десен ъгъл донесе победата за тима си.

Дълбоко в добавеното време „римските орли“ останаха с девет души след директен червен на Мануел Ладзари и втори жълт картон на Хоакин Кореа, но това не попречи на възпитаниците на Симоне Индзаги да спечелят трите точки.

С успеха си Лацио се изкачи на шестата позиция в Серия А с актив от 52 точки, докато Специя е 16-и с 29.