Тимът на Лацио спечели Суперкупата на Италия след победа с 3:2 над Ювентус в Рим. Двата състава изиграха изключително интересен сблъсък, а интригата се запази до добавеното време, когато бе излъчен победителят.

Лацио поведе с 2:0 с две попадения на Чиро Имобиле в 32-ата минута от дузпа и в 54-ата. Останалите три гола паднаха след 85-ата минута на двубоя. Феновете на "Стадио Олимпико" видяха Пауло Дибала да изравнява с два гола - първо в 85-ата за 1:2 и в 90-ата за 2:2 от дузпа.

Трофеят за Лацио донесе 21-годишният Алесандро Мурджа с победен гол в третата минута на добавеното време.

Още в третата минута Хуан Куадрадо получи хубав пас в близост до вратата на Юве, овладя и стреля. Томас Стракоша обаче се намеси напреме и спаси вратата си. Малко по-късно Гонсало Игуаин също стигна до изгодна възможност да опита мерника си от средно разстояние, но ударът му не бе достатъчно силен.

Лацио обаче излезе напред в резултата в 32-ата минута след като Чиро Имобиле реализира отсъдената дузпа за нарушение на Джанлуиджи Буфон. Само три минути по-късно Лукас Лейва можеше да покачи за състава от Рим, но Буфон се прояви с изключително спасяване.

Миралем Пянич опита да намери свободен съотборник в 37-ата минута с дълъг пас, но не сполучи, а до почивката резултатът се запази 1:0 за Лацио.

Пак Чиро Имобиле се оказа човек, който нанесе втори удар по шампиона Ювентус. В 54-ата минута Марко Пароло намери Имобиле, който не сгреши за 2:0. Ювентус търсеше своите шансове, като в 65-ата минута Миралем Пянич стреля опасно, но прати топката край вратата на Лацио.

В 76-ата минута Луис Алберто получи добра топка и стреля от средно разстояние, но Джиджи Буфон отново реагира добре и предотврати попадение.

Юве все пак успя да върне един гол в 85-ата минута, когато Пауло Дибала се разписа от пряк свободен удар с отличен изстрел.

Драмата стана пълна в 90-ата минута на двубоя. Грандът от Торино получи възможност да изравни след като бе отсъдена дузпа за нарушение на Адам Марушич. Паули Дибала бе точен и изравни за 2:2. Лацио обаче триумфира в добавеното време. В третата минута на продължението Алесандро Мурджа се разписа за 3:2 и така донете трофея на римляните.