Лацио победи с 2:0 като домакин Интер в мач от 36-ия кръг на Серия А. По този начин „римските орли“ отказаха своя съперник от мераците за третото място в крайното класиране на италианското първенство. В същото време столичани записаха първа победа в последните три мача.

Двубоят започна отлично за Лацио, който поведе още в 8-та минута, когато Сенад Лулич пусна много хубав пас към Мирослав Клозе, който излезе сам срещу Самир Ханданович и технично го прехвърли.

Интер можеше да изравни резултата в 27-та минута, но Федерико Маркети отрази удара на Стеван Йоветич.

Минута по-късно Антонио Кандрева се опита да изненада Самир Ханданович с далечен удар, но вратарят на Интер внимаваше и боксира с една ръка топката в корнер.

Мауро Икарди стреля с глава в 70-та минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Лацио, а Марсело Брозович не успя да довкара топката, която бе отклонена от аржентинския нападател.

Съдията Лука Банти свири дузпа за Лацио в 83-та минута за нарушение на Джейсон Мурийо срещу Кейта Балде в наказателното поле на Интер. Колумбийският защитник на „нерадзурите“ бе изгонен за втори жълт картон, след като само секунди по-рано си изкара първия картон. Наказателният удар бе реализиран по безкомпромисен начин от Антонио Кандрева в 84-та минута.

След този успех Лацио събра актив от 51 точки и се намира на осма позиция, а Интер е четвърти с 64 точки.