Рома спечели с 3:2 срещу Лацио полуфиналния мач реванш за Купата на Италия, но на финала на турнира се класираха „римските орли“, които победиха с 2:0 в първата среща и с общ резултат 4:3 продължават напред.

Футболистите на Рома и Лацио направиха истинско зрелище на стадио „Олимпико“, а петте гола бяха най-малкото, което двата отбора отбелязаха.

Рома започна много активно срещата и още в 3-та минута Един Джеко бе изведен на чудесна позиция, но стреля неточно в аут.

Стефан Ел Шаарауи направи много добър пробив в 20-та минута, след което отправи диагонален удар от средна дистанция, но Старкоша плонжира и успя да спаси.

Лацио успя да поведе в резултата в 37-та минута, когато Чиро Имобиле се измъкна между двама футболисти на Рома, след което стреля, но Алисон спаси, но при добавката Сергей Милинкович-Савич не сбърка и вкара в опразнената врата.

Рома успя да изравни резултата в 43-та минута, когато Бастос не успя да изчисти добре топката и тя попадна в Ел Шаарауи, който с премерен удар вкара във вратата на Стракоша.

Лацио отново поведе в резултата в 56-та минута, когато Сергей Милинкович-Савич пусна отличен извеждащ пас към Чиро Имобиле, който изскочи сам срещу Алисон и при завършващия удар бе безпогрешен.

Рома успя да изравни резултата в 66-та минута. Ел Шаарауи отправи хубав удар, но топката се спря в левия стълб на вратата на Стракоша. След това при добавката Мохамед Салах не пропусна да вкара в опразнената врата.

Кевин Строотман отправи много хубав удар в 73-та минута, но Стракоша спаси.

Вратарят на Лацио направи ново впечатляващо спасяване в 82-та минута, когато отрази удара на Мохамед Салах.

Рома продължи да напада и в 87-та минута Строотман бе близо до това да порази целта, но в последния момент играч на Лацио блокира удара му.

Рома стигна до победен гол в 90-та минута, когато Раджа Наинголан отправи тежък удар, а Стракоша успя да спаси. След това при добавката Мохамед Салах успя да стигне първи до топката, след което да прехвърли Стракоша и да вкара в опразнената врата.

Тази победа обаче се оказа недостатъчна за Рома и Лацио се класира на финала, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Ювентус и Наполи.